divendres, 27 d’abril del 2012

Els cecs i l'elefant

Aquí podeu deixar el comentari del conte que hem estat llegint, és una faula de l'Índia, i heu de deixar escrit el què més us ha agradat, com us ha fet sentir i què n'heu après!
Espero que us hagi agradat!

Sis hindús savis, dedicats a l'estudi, van voler saber què era un elefant. Com que eren cecs, van decidir fer-lo mitjançant el tacte. El primer va arribar al costat de l'elefant, va xocar contra el seu ample i dur llom i va dir: «Ja veig, és com una paret». El segon, palpant l'ullal, va cridar: «Això és tan agut, rodó i llis que l'elefant és com una llança». El tercer va tocar la trompa retorçada i va cridar: «Déu em lliuri! L'elefant és com una serp». El quart va estendre la seva mà fins al genoll, va palpar entorn i va dir: «Està clar, l'elefant, és com un arbre». El cinquè, que casualment va tocar una orella, va exclamar: «Encara el més cec dels homes s'adonaria que l'elefant és com un ventall». El sisè, qui va tocar l'oscil·lant cua va dir: «L'elefant és molt semblat a una soga».
I així, els savis havent-se adonat de que tots teníen opinions ben diverses, van decidir no discutir, simplement es van escoltar i es van adonar que tansols havíen d'ajuntar tots els punts de vista per poder contruïr una única figura de com és l'elefant.




Atribuïda a Muhammed Jalal al-Din Rumi, sufí persa del s. XIII.

12 comentaris:

  1. la istoria m'agradat molt perque era un traai en grup o que cada u no te rao sempre




    gerard

    ResponElimina
  2. La moral és treballar en grup obtens algun a cosa millor que tu tot sol.





    youssef primer en cotestar.

    ResponElimina
  3. Aquest conte m'ha ensenyat a que els demes tambe poden tenir la rao i si tots colaborem les coses en seran mes faciles.



    Mandu (Soc l'Armand)

    ResponElimina
  4. La moral d'aquest conte és: que si ajuntem totes les opinions de qui comenta i ecoltar als altres i així podrem treure la conclusio del que és real ment, no sempre la nostra opinió es la millor i verdadra. Tampoc tenin la capacitat de deduir tot el que poden arriba a deduir 6 persones.

    Pol

    ResponElimina
  5. Ami aquest conta m'agradat molt! la seva moral no m'ha costat res d'entendre,per això m'agradat tant.





    Judith Salguero

    ResponElimina
  6. a mi m`ha agradat molt aquest conte i m`ha fet sentir molt alegre


    Nyamasa

    ResponElimina
  7. Aquesa fabula t'explica que si escoltes a els teus amics i hu intenteu raonar podriau arreclar mes d'un problema.
    ISMAEL

    ResponElimina
  8. A mi m'ha encantat aquesta història!!!
    La moral d'aquest conte es:TOTS no hem de buscar la rao quan no la tenim..
    I també si TOTS/ES colavorem sempre (sempre i quat ens deixin)Aconseguirem millor resultat.

    ResponElimina
  9. A mi aquest conte m'ha agradat molt!He apres que no sempre has de tenir la raó,i que si ho fem entre tots podrem saber més coses.


    Misaki

    ResponElimina
  10. A mi aquest conte m'agradat molt. He aprés que no sempre tens que tenir la raó només i sempre tu, que també la teva pot ser correcta però les dels altres també, o potser la teva pot ser incorrecte ves a saber. A més a més si respectem les opinions dels altres aprendrem moooolt més que si no escoltem els altres i treballem "solitos".

    Helena Alonso

    ResponElimina
  11. Molt bé nens/es!! Veig que heu entès la moral que he intentat transmetre-us amb el conte, alguns us heu explaiat més, com l'Helena, la Maria, l'Ismael i el Pol, i d'altres menys, com la Nyiama, la Misaki, en Gerard, en Youssef, en Mandu ;-), i la Judith, però tots ho heu fet molt bé!
    Felicitats!!

    Anna

    ResponElimina